Prejsť na obsah
Maldonská soľ ako darček nad 2000 Kč 🎁
Doručenie do Vianoc zadarmo 🚚
Vrátenie zadarmo do 60 dní
Dýňové curry Muaruskaveg

Tekvicové curry od Marušky Veg

Keď sa vonku ochladí, tekvicové curry od Marušky Veg je ideálna voľba. Je krásne krémové, voňavé, jemne pikantné a plné jesenných chutí. Navyše ho zvládnete pripraviť za pol hodiny. A s WOK panvicou z radu Vital s netoxickým povrchom ide varenie raz dva. ✨

Ingrediencie (2 porcie)

  • 1 pl kokosového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 pl kari korenie
  • ½ stredná tekvica hokaido na kocky
  • 300 g vareného cíceru
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • hrsť čerstvého špenátu
  • soľ, korenie, citrónová šťava

Postup
1. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Po chvíľke pridáme karí korenie, krátko orestujeme, aby sa rozvoňalo.

2. Pridáme na kocky nakrájanú a očistenú tekvicu a prepláchnutý cícer. Premiešame, podlejeme kokosovým mliekom a zeleninovým vývarom. Necháme povariť cca 20 minút, kým tekvica nezmäkne.

3. Pridáme čerstvý špenát, dochutíme soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou. Môžeme podávať samotné, s tortillou, pitta chlebom alebo ryžou.

Servírovanie
Podávajte samotné, s ryžou, tortillou alebo pita chlebom.
Skvelé, rýchle a hrejivé jedlo, ktoré si obľúbite po celú jeseň aj zimu.


Postup s videom nájdete u Marušky na Instagrame @ maruskaveg

Predchádzajúci príspevok Ďalší príspevok

Odporúčaný riad do vašej kuchyne