Keď sa vonku ochladí, tekvicové curry od Marušky Veg je ideálna voľba. Je krásne krémové, voňavé, jemne pikantné a plné jesenných chutí. Navyše ho zvládnete pripraviť za pol hodiny. A s WOK panvicou z radu Vital s netoxickým povrchom ide varenie raz dva. ✨
Ingrediencie (2 porcie)
- 1 pl kokosového oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 cm zázvoru
- 1 pl kari korenie
- ½ stredná tekvica hokaido na kocky
- 300 g vareného cíceru
- 400 ml kokosového mlieka
- 200 ml zeleninového vývaru
- hrsť čerstvého špenátu
- soľ, korenie, citrónová šťava
Postup
1. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Po chvíľke pridáme karí korenie, krátko orestujeme, aby sa rozvoňalo.
2. Pridáme na kocky nakrájanú a očistenú tekvicu a prepláchnutý cícer. Premiešame, podlejeme kokosovým mliekom a zeleninovým vývarom. Necháme povariť cca 20 minút, kým tekvica nezmäkne.
3. Pridáme čerstvý špenát, dochutíme soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou. Môžeme podávať samotné, s tortillou, pitta chlebom alebo ryžou.
Servírovanie
Podávajte samotné, s ryžou, tortillou alebo pita chlebom.
Skvelé, rýchle a hrejivé jedlo, ktoré si obľúbite po celú jeseň aj zimu.

Postup s videom nájdete u Marušky na Instagrame @ maruskaveg


