Apple crumble podľa Marušky Veg je dezert, ktorý počas chladných dní vykúzli hrejivú atmosféru.
Je rýchly, jednoduchý a zvládne ho naozaj každý. Perfektne sa hodí na zimné večery, sviatočné stretnutia aj chvíle, kedy si chcete len tak dopriať niečo dobré.
Ingrediencie (2 porcie):
- 2 jablká
- 1 pl kokosového oleja
- 1 pl javorového sirupu
- 1 článok škorica
- štipku soli
- šťavu z ½ citróna
- na posýpku
- 4 lyžice ovsených vločiek
- 2 lyžice hladkej alebo špaldovej múky
- hrsť nasekaných mandle
- 1 lyžica kokosového oleja
- 1 pl javorového sirupu
- 1 pl škorice
Postup:
- Na panvici rozohrejeme kokosový olej a pridáme na kocky nakrájané jablká.
- Pridáme škoricu, štipku soli, javorový sirup a šťavu z citróna. Restujeme 5 minút, kým ovocie nezmäkne a nezačne karamelizovať.
- Medzitým si v miske premiešame všetky suroviny na posýpku. Drobenku prisypeme k ovociu na panvici a zľahka ju opekáme 2–3 minúty, kým nebude voňavá a chrumkavá.
Servírovanie:
Môžeme servírovať rovno z panvice, ideálne s rastlinným jogurtom. 
Postup s videom nájdete u Marušky na Instagrame @ maruskaveg


