Prejsť na obsah
💥 Elmich Days: slevy až 20 %
Vrátenie zadarmo do 60 dní
Teraz s dopravou zadarmo 🚚
Nerezová pánev na sauté s světlým vnitřním povrchem a průhledným skleněným víkem, obsahující uvařený brokolice a červenou cibuli.

Inšpirácia na varenie

Ponúkame nielen výnimočné kuchynské produkty, ale aj jedinečné recepty, ktoré vám pomôžu pripraviť vaše nové obľúbené jedlo.

Recepty do vašej kuchyne

Thajské kari s kuřetem a bramborami

Thajské karí s kuraťom a zemiakmi

Krémové, jemne pikantné a hotové do 30 minút Pokiaľ milujete hrejivé ázijské chute, toto jemne štipľavé žlté karí si zamilujete. Kuracie mäso, zemiaky a mrkva sa krásne spoja v kokosovej omáčke plnej thajských vôní. Skvelá voľba na rýchlu večeru i víkendové varenie. Ingrediencie (pre 4 porcie): • 2 lyžice oleja (napr. repkový alebo kokosový) • 1 menšia cibuľa, nakrájaná nadrobno • 2–3 lyžice thajskej žltej karí pasty (podľa chuti) • 400 ml kokosového mlieka • 2 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska • 2 kuracie prsia, nakrájané na menšie kúsky • 100–150 ml vody alebo vývaru (podľa potreby) • soľ a korenie podľa chuti • čerstvý koriander alebo jarná cibuľka na ozdobu • na podávanie: jazmínová ryža Postup: 1. V hlbšej panvici alebo hrnci rozohrejte olej a osmažte cibuľu dozlatista. Pridajte karí pastu a krátko orestujte, až sa rozvonia (asi 1 minútu). 2. Prilejte kokosové mlieko a dobre premiešajte. Pridajte zemiaky a mrkvu a nechajte 5–7 minút jemne variť. 3. Vložte kuracie mäso a prípadne prilejte trochu vody alebo vývaru, aby bolo všetko pekne ponorené. Zakryte a varte ďalších 10–12 minút, kým nie sú zemiaky mäkké a mäso hotové. 4. Osoľte, okoreňte a podľa chuti môžete pridať štipku cukru alebo limetkovú šťavu. 5. Podávajte horúce, posypané čerstvými bylinkami as porciou ryže.

Zistite viac